neděle 20. července 2014

FOTOBLOG - Colours?? Colours!!!!

    Hmmmm..... Chci-li tento příspěvek uchopit coby fotoblog, měl bych se vystříhat obvyklých okecávek. Takže stručně o výpravě na Colours of Ostrava!!!
Chce se mi mluvit hlavně o pozitivech, protože to byl velice vydařený víkend!
Na prvním místě Pavlínka s Marcelem!! Ujali se nás, nakrmili, napojili a uložili doma v Českém Těšíně. V pátek večer ještě Marcel splnil slib a vzal nás na extra hořký radegast do Partyky. Po cestě vlakem nebylo lepšího piva na celém širém světě. A ani nejde o to, že speciální ležák zde prodávají za neuvěřitelných 26 korun českých! Loupli jsme tam čtyři nebo pět radegastů a výborně se bavili - už dlouho jsem neviděl Kláru smíchy plakat! Na fotce Klára s Marcelem a důkaz ceny - foceno bez blesku, bych nebyl inzultován. Po Radegastech přišlo na řadu ještě lepší pití! Jo, a přidám ještě jednu fotku, podle domorodců prý sedím na místě Jarka Nohavici!!!




Hned na druhém místě mezi pozitivy musím uvést silný zážitek z návštěvy  Dolních Vítkovic - důl Hlubina a koksárna a přilehlé industriální stavby. Podle mne se jedná o areál, který aspiruje na to, aby svým významem výrazně překročil hranice regionu a České republiky. Bude to samozřejmě ještě stát hodně peněz. Ale zaděláno je - moc se nám tam líbilo, a spojení festivalu s industriální krajinou povyšuje zážitek z Colours exponenciálně!




Centrálním prostorem celého areálu je plynojem přestavěný na multifunkční prostor:




A kapely? Nejdříve divadla - jako první jsme právě v Gongu viděli tanečně hudební performanci Lenky Dusilové a silové tanečnice Veroniky Kotlíkové. V tom prostoru prostě zážitek. Pak jsme přešli celý areál, abychom viděli "naše" divadlo VOSTO5... No, zlaté časy jsou už nejspíše pryč, chlapci jsou už hodně populární a jejich improvizace je tomu tak nějak přizpůsobena. Ale chechtali jsem se, to tedy jo!!

Třetím pozitivem byl koncert Dana Bárty a Illustratosphere. Přes úmorné vedro se opravdu vydařil. Ovšem tanec na rozpálené ploše hlavní stejdže si vybral svou daň - v podvečer na mne padla totální únava, takže jsem vzdal večerní festivalové vyvrcholení - Roberta Planta (čímž se omlouvám Kačence, protože jsem nemohl vyřídit pozdrav!!).
Hlavní stage:
 Bárta a spol. to rozbalil:
 Tanečník!!:
 Klárka se málem počůrala!!:
A další kapely?
Například hudebně příjemná, ovšem prezentací po chvíli protivná Mateřská.com u vysoké pece Nr. 1:


Condurango a Bára Hrzánová.... Ano, Bára je prostě boží, ale já už na Portě byl...:
Nebo Chet Faker.... organizátory vybrána špatná stage, protože Chet přitáhl stovky, spíše tisíce natěšených lidí. Několik set se spokojilo i s velkoplošnou obrazovkou. Hudebně pro mne příjemné překvapení.... Ale já tyhle odrostlý fousatý independenty v zimních botách ve 34 stupních a se zasněným výrazem 16ti letého beatníka prostě těžko vydejchávám..... Ale desku bych si koupil!
Bylo by toho na povídání ještě moc - krásné, ale zničující počasí, skvělá organizace (!!), chybějící datové připojení v RegioJetu, Marcelovy steaky, venezuelský rum, bagrista Filípek a princezna Nelinka, cesta nočním Těšínem, ranní motocyklové závody těšínskými ulicemi, které nám nedaly dospat, "společná" zpáteční cesta s holandsko-australskou kapelou "Skip&Die" upřímně vyděšenou kvalitou podávaného sushi, tradiční svačina od Pavlínky, tisíce polonahých a překrásných dívek, nádražní budovy v bruselském stylu dimenzované pro každodenní davy dělnictva, dnes obehnané ploty a potupně se rozpadající, ve Vítkovicích se chodí čurat na hlavní pokladnu.... Hlavně jsme ale měli s K. tři dny pro sebe. Čert vem ty prachy :-), příští rok aspoň na dva dny???

Praha, Dolní Vítkovice, Český Těšín, 20.7.2014

P.S. Iduno!! Ty fotky jsou z mého HTC, tak zapomeň na svá kritická hodnocení! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat