pátek 18. října 2013

Několik citátů pro dobu předvolební

"Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly!!"
Slova knížete Boleslava Ukrutného, jenž ve snaze odpoutat Knížectví české z vlivu Říše římské neuhnul ani před bratrovraždou knížete Václava, při pohledu na 120 párů volů kolébajících se směrem do Saska k římskému králi Otovi I., obnovený to atribut lenní závislosti po čtrnáctileté válce s Otou.

"Nu dobrá, a kdos ty?... Té síly díl jsem já, jež chtíc vždy páchat zlo, vždy dobro vykoná."
Goethe - Faust
Motto Bulgakovovy knihy Mistr a Markétka, o návštěvě ďábla Wolanda v Moskvě třicátých let.

"Sociální demokrat, kudy chodil, tudy krad!"
Předseda senátu havlíčkobrodského okresního soudu Josef Novotný v roce 1932 při vynesení rozsudku nad zlodějem dřeva Antonínem Málkem, předsedou místní buňky sociálních demokratů.

"Budete se mít dobře, ať chcete, nebo nechcete!"
RSDr. Stanislav Rybák, první náměstek hejtmana Ústeckého kraje, KSČM, bývalý dlouholetý okresní tajemník KSČ lounského okresu, při prvním pohledu z okna hejtmanství do Velkohradební ulice, stále ještě plné života.

"Tak nestalo se nic nového před mýma očima, ale vše, co se stalo, stane se i v budoucnu. Ti, kteří přijdou po mně, budou podobni těm, kteří byli přede mnou. Jakpak by tedy mohli pochopit mou moudrost? Pročpak bych si měl přát, aby četli má slova? Avšak já, Sinuhet, píši tohle pro sebe, neboť poznání hryže mé srdce jako louh, i vyprchala všecka má radost z žití."
Mika Waltari - Egypťan Sinuhet

"Teď se konečně domnívám, že jsem našel pravou cestu a dokáži vést prostý lidský život, jen dostanu-li k němu příležitost, neboť jsem se upřímně a s konečnou platností rozhodl vzdát všech dobrých úmyslů, jež ostatním lidem vesměs přinášejí víc zla než dobra...."
Mika Waltari - Šťastná hvězda

 "As Americans, we can take enormous pride in the fact that courage has been inspired by our own struggle for freedom, by the tradition of democratic law secured by our forefathers and enshrined in our Constitution. It is tradition that says all men are created equal under the law and that no one is above it."
Barack Obama, senátor, nar. 1961

Žádné komentáře:

Okomentovat